Musici bij Studio Wijtvliet

Slava PresnyakovSlava

Slava is geboren in Oekraïne, maar opgegroeid in Zeeland.
Hij voltooide in 2010 zijn conservatoriumopleiding in Amsterdam en won als klassiek pianist meerdere concoursen (zoals het Prinses Christina Concours en Jong Muziek Talent Nederland).
Daarna nam zijn internationale carrière een vlucht en reisde hij de wereld rond (o.m. Europa, Verenigde Staten, Canada, Noord- en Zuid-Afrika, India) om concerten te geven.
Vanuit de Classic Express (een rijdende concertzaal) verzorgde hij in de jaren 2007-2013 vele honderden schoolconcerten in Nederland.
Ook trad hij regelmatig op met zijn vader, Igor Presnyakov, een vermaard gitarist, zanger en componist.
Het pianogeluid van Slava is vaak een fusie tussen klassieke en Progressive/Psytrance-stijlen. Bij Kunstspoor speelt Slava klassieke muziek.

 

 

Marieke BrokampMarieke

Marieke volgde haar conservatoriumstudie in Maastricht en later in Tilburg. Al voor en tijdens haar studie speelde zij mee in het Zeeuws Orkest, waarvan zij 19 jaar deel uitmaakte. Op klassiek gebied speelt Marieke momenteel in Zeeuws Kamerorkest TY en strijkkwartet Arion, maar speelt naast klassieke muziek velerlei andere muzikale genres in uiteenlopende bezettingen. Met gitarist Inti de Maet vormt zij duo Brokamp&De Maet, dat diverse muziekstijlen vertolkt en zij leidt daarnaast Klezmerensemble Nesjama, bestaande uit Inti, Marieke en bassist Maciej Domaradzki. Ook geeft Marieke regelmatig solo-optredens. In 2011 richtte ze haar eigen vioollespraktijk Notenwijs (Kapelle, Heinkenszand) op. Als duo Stips&Brokamp reist zij momenteel met Robert Jan Stips (bekend van onder andere Supersister en de Nits) door het land met een breed muziekrepertoire, veelal van de hand van Robert Jan.

 

 

Esther Groot & Caroline Scheer (Duo La Caresse)Esther en

Esther en Caroline kennen elkaar van het conservatorium in Hilversum, waar zij in 1984 hun diploma behaalden.
Sindsdien hadden beiden vele jaren een eigen pianolespraktijk. Naast hun pianostudie hadden Esther en Caroline ook zangles.
Esther heeft daardoor altijd veel en graag zangers begeleid, vanuit een grote affiniteit met de zanger.
Zij treedt regelmatig op met de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Vorig jaar deed zij dat als duo ook tijdens Kunstspoor met Hannie de Winter.
Dit jaar brengt zij solo een aantal eigen pianocomposities ten gehore.
Caroline volgde na haar opleiding meerdere masterclasses zang. Zij zong bij de Vlissingse Oratoriumvereniging en bij het Middelburgs Kamerkoor.
Ook trad zij meerdere malen op met het Zeeuwse muziekensemble Padovana. Met Esther vormt zij al vele jaren het duo La Caresse en samen traden zij onder meer op bij de Vrienden van het Lied. In Zeeland traden zij op in de Doopsgezinde Kerk en de Koorkerk in Middelburg en Theater De Mythe Goes.