Gino Anthonisse

Gino Anthonisse exposeert in eigen atelier, Catharina Maria Hof, Locatie 24

g.anthonisse@gmail.com
tel.: 06 14969852

 

Gino Anthonisse (1988) is een kunstenaar gevestigd in Kamperland, Nederland. Hij studeerde in 2014 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
Ik onderzoek de rol van verwondering in mijn werk door een alternatieve realiteit te creëren. Verwondering staat voor mij niet alleen voor verbazing of nieuwsgierigheid, maar voor een ontmoeting met de werkelijkheid waarin niets is wat het lijkt. Een oefening in vrije val.
Ik zie mijn werk als een verzameling objecten die steeds weer opnieuw gebruikt kunnen worden. In steeds wisselende scènes probeer ik de kijker mee te voeren in een verhaal door te werken met herkenbare elementen en personages.
Zo staat ‘het kantoorleven’ voor mij symbool voor uniformiteit, waarbij de verwondering verloren is gegaan doordat de mens vaak gereduceerd wordt tot procedures, modellen en (hiërarchische) structuren.
Daarnaast ben ik curator bij het Watersnoodmuseum en mede-oprichter van Das Leben am Haverkamp – een collectief dat vier kunstenaars vertegenwoordigt, Anouk van Klaveren, Dewi Bekker, Christa van der Meer en Gino Anthonisse. Samen creëert het collectief de nieuwe context die nodig is voor hun individuele praktijken en onbeperkte manier van werken en denken.