Teunn

Ere-exposant Teunn (Teun Nijkamp 1943-2018)

Teun exposeert in het kerkje van Kats (locatie 16)

Het Kunstspoor Noord-Beveland brengt een eerbetoon aan een van de oprichters van het Kunstspoor, Teunn, die vorig jaar een dag voor de opening van de 20e editie van het Kunstspoor vrij onverwacht overleed. In de Katse Kerk is een tentoonstelling gewijd aan zijn werk, uit zijn Katse tijd, vanaf 1993, en uit zijn Amsterdamse periode daarvoor.

Naast schilderijen, tekeningen en grafiek, zijn er boekomslagen, niet eerder tentoongestelde schetsboekjes en uitgewerkte schetsen te zien, die een inzicht geven in zijn werkwijze en in de diversiteit van zijn werk. Een aantal werken is te koop.

Ter gelegenheid van dit Kunstspoor verschijnt een kleine monografie (160 pp 24 x 17 cm) met een dwarsdoorsnede uit de verschillende werkperiodes in Teunns leven als kunstenaar, met aandacht voor terugkerende thema’s in zijn werk.
Af en toe schreef hij over zijn eigen kunstenaarschap en over het waarderen van kunst. Enkele van zijn teksten zijn in het boek opgenomen. Het boek is verkrijgbaar bij de tentoonstelling.

Ter opluistering van deze hommage aan Teunn geven zijn zoon, de bas Gijs Nijkamp, en pianiste Irina Parfenova op zaterdag 7 september om 20:00 uur een concert in de Katse Kerk, met werken van Moessorgski, Vaughan-Williams, Ravel en Schubert.