Naomi Remijn

Naomi is gastexposant van Lenny van Broekhoven en exposeert in locatie 2, kerkje van Kats

naomiremijn@hotmail.nl
www.naomiremijn.com

0629001887

Naomi Remijn is een studio in Nederland. Het werk dat gemaakt wordt zweeft in het grijze gebied tussen design en kunst. In de studio wordt gewerkt vanuit fascinatie en met toepassing binnen het interieur. Ook de voorliefde voor textiel is terug te zien in de collecties en producten. De producten zijn te koop in de eigen webshop, op Abel en Tosh en Masters and Crafters.

Het werk was te zien op the Architect Biennale (Venice, 2016), the Ace Color Exhibition (Rotterdam, 2017), Launch 2019 (Breda, 2019), Galerie T (Middelburg, 2020), Cultuurnacht (Breda, 2020), Galerie Drift (Breda, 2020). Het werk is gepubliceerd in artikelen van Material District, Mobilia en De Bode en heeft de Art Awards 2020 publieksprijs gewonnen in de categorie Fotografie. Naomi is afgestudeerd aan AKV st. Joost in Breda.

Collectie Control
Als makers willen we altijd precies controle hebben over wat we in beeld brengen en hoe. Deze serie foto’s is gestart met het idee om deze controle juist los te laten. Door textiel onder water te laten en het water de controle over te laten nemen, maar uiteindelijk is het een spel tussen het vast houden en het weer loslaten van deze controle. Het water heeft de controle over het textiel en ik als maker heb de controle over welk deel ik daarvan in beeld breng. Vanuit dat spel is het ook een beeldend onderzoek geworden naar verschillende textiel soorten onder water. De collectie Control laat de mooie bewegingen en reactie van verschillende textiel soorten onder water zien.

Collectie Movement
Beweging in fotografie wordt gezien als iets slechts. Ogen kunnen nooit een beweging in 1 afbeelding zien, een camera kan dit wel. De collectie Movement toont de schoonheid van de bewegingen die mensen maken. De beweging van twee mensen en de connectie die ze maken.