Lou-Lou exposeert op locatie 5

In mijn fotografiepraktijk poog ik de ideale tuin te vangen in beeld

www.loulouvanstaaveren.nl
0626264534

Als telg uit een kwekers- en tuindersfamilie heb ik altijd een fascinatie gehad voor groen en voor de tuin. In de afgelopen jaren zijn mijn fotografie- en tuinpraktijk innig met elkaar vervlochten geraakt en inmiddels fungeert de tuin als laboratorium voor zowel fotografische als botanische experimenten.

Wat mij betreft lijken tuinieren en fotografie enorm op elkaar: de tuinier en de fotograaf bewegen beide langs een schaal van controle, met observatie aan de ene kant en interventie aan de andere. Zoals een tuinier een landschap vormgeeft, schep ik nieuwe werelden met mijn camera in een poging de ideale tuin te vangen in beeld.

Lou-Lou van Staaveren (Aalsmeer, 1990) is een Nederlandse autonoom fotograaf die in Amsterdam woont. Ze studeerde Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde in 2021 haar fotografiediploma aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag. Van Staaveren is tevens mede-oprichter en redacteur van Pleasant Place, een publicatiereeks over de kunst van tuinieren.

 

Locatie:

Catharina Maria Hof, Jacobadijk 10
4493 MZ Kamperland

Instagram Application Logo 23 2151544094