Hendrike exposeert op locatie 21

Mijn persoonlijke voorkeur gaat sterk uit naar het afbeelden van motieven. Letterlijk, maar ook menselijke motieven laten zich in beeldtaal vatten.

https://hendrikehuijsmans.nl

0646792258

hendrike@hendrikehuijsmans.nl

Op 29 juli 1959 is Hendrike geboren in het warme en kleurrijke Nigeria. Het leven speelde zich er buiten af op blote voeten. Toen ze 7 jaar was verhuisde het gezin terug naar Nederland waar ze  in Tilburg gingen wonen. Nu woon en werkt ze in Zeeland.

Van jongs af aan is Hendrike altijd bezig geweest met tekenen en knutselen. Ook heeft ze altijd veel interesse gehad voor het inrichten van kamers, bouwen van constructies in en om het huis en voor het aanbrengen van structuur in de chaos.

Eindjaren ’90 volgde ik in Sint Niklaas in België de (deeltijd) opleiding schilderkunst hogere graad. Eendegelijke opleiding die begon met het schilderen van stillevens en modellen maar later ook met aandacht voor abstract werk. Binnenhuiskunst deed ik als bijvak.

Aanvankelijk werkte ze in het platte schildersvlak maar haar werk is steeds ruimtelijker aan het worden.

Het contrast tussengeometrische patronen en organischevormen is voor haar ongelofelijk spannend. Vrije vormen die zich aan het stramien lijken te ontworstelen boeien haar mateloos.

Ook het gebruik van verschillende materialen past hier perfect. Hout tegenover betonijzer en plastic verhoogt de spanning van het beeld.

Huijsmans werken zijn bijna altijd kleurrijk en van een royaal formaat. De werkstukken worden volgens een opgezet plan uitgevoerd. Tijdens het maken kan er nog veel veranderen maar het doel ligt altijd vast.

Expositieadres: Katse Groeneweg 3a, Kats en bij Studio Wijtvliet