Geke zal exposeren op locatie 20

Stillevens met krachtige composities, die rust en soberheid uitstralen.

Stones , Sand, Sea

De eerste indruk van het werk van Geke uit de  Bosch is het open en speelse karakter.

Zij is in haar werk standvastig en laat duidelijk zien dat zij een eigen taal spreekt, die gevoed wordt door een vloeiende bron van creativiteit. 

Bij het zien van haar werk, blijken lijnen die je als een getekende lijn ziet, gevormd te zijn door draad. De kijker wordt hierdoor verrast en moet er misschien even aan wennen. Verder valt op dat het open karakter van haar werk gedragen wordt door een ingetogen en poëtische beleving. 

Stillevens met krachtige composities, die rust en soberheid uitstralen. Monochrome kleurkeuzes zorgen voor eenvoud en kalmte. Met een paar objecten op het doek, sterk uitvergroot, word je je bewust van de kracht van de eenvoud.

De laatste jaren maakt zij ook zeegezichten. Geke woont sinds een paar jaar aan het water, het Wolderwijd in Harderwijk. Dagelijks ervaart ze de vele gezichten van het water en de weidsheid van de natuur. Vooral als ze aan het varen is voelt ze de kracht, de diversiteit aan kleuren, de stilte van het water en het omringende landschap. De schilderijen tonen de kwetsbare mens en de nietigheid van de mens; de kleine figuurtjes op de schilderijen benadrukken dat gevoel. 

De schilderijen tonen ook de rust die de natuur uit kan stralen. Een wandeling aan het strand geeft je vaak weer een frisse blik en een leeg hoofd. 

De kleur wit speelt de hoofdrol, samen met grijs, groen en blauwtinten. De schilderijen zijn lyrisch abstract te noemen, met een poëtische inslag. Vaak is er ook een gedicht toegevoegd aan het schilderij om de beleving van het schilderij te intensiveren.

Expositielocatie: Maan Galerie,Hoofdstraat 101,  Kortgene.