Sandra van der Meulen

SANDRA VAN DER MEULEN

Van der Meulen: “Inkt en rijstpapier, gelaagdheid en transparantie, of beter: transparante gelaagdheid, dat zijn de hoofdbestanddelen van mijn werk. In een eigen abstracte beeldtaal probeer ik uitdrukking te geven aan mijn ideeën over het leven. De eenvoud en de puurheid van gebruikte materialen zijn daarbij van essentieel belang; teksten en tekens zijn een steeds terugkerend element, zij vormen een wezenlijk deel van de inhoud en compositie van het werk.

De installatie die ik met Zhanhong maakte, ligt in het verlengde van mijn eigen werk waarin vrijheid/verbondenheid, balans zoeken tussen tegenstellingen belangrijke thema’s zijn. De toevoeging van geluid en beweging aan het geheel, de relatie met de video-installatie die Zhanhong maakte van Noord-Beverland , versterken voor mij het gevoel van verbondenheid, met Zhanhong, met de ruimte, met de omgeving en geven voor mij extra uitdrukking aan de ervaring in de wereld te staan en onderdeel te zijn, hoe klein dan ook, van een groter geheel.

Als kind van een Nederlandse vader en Chinese moeder bracht Sandra van der Meulen een groot deel van haar kindertijd door in het Verre Oosten. In haar werk is deze invloed duidelijk aanwezig. Haar schilderijen geven uitdrukking aan een voortdurende zoektocht om invloeden van zowel haar oosterse als westerse achtergrond te laten versmelten in een eigen persoonlijke beeldtaal. Dit balanceren tussen tegenstellingen is kenmerkend voor haar werk. Balanceren tussen gelaagdheid en leegte, controle en spontaniteit, het grote gebaar en kleine kwetsbare elementen.

Van der Meulen woont en werkt in Middelburg. Het atelier is ondergebracht in een voormalig pakhuis in een smal en pittoresk straatje in de binnenstad van Middelburg. Het is, bij aanwezigheid van de kunstenaar, vrij te bezoeken. Ook elke eerste zondag van de maand tijdens de kunst- en cultuurroute Middelburg, kunt u vrij binnenwandelen.

instagram: sandravdmeulen_artist

Spuistraat 6,

4331 EX MIDDELBURG

Tel: 0118 468313