Artists in Residence

Artists in Residence

Noord-Beveland, een voormalig eiland in de provincie Zeeland is een van de dunstbevolkte gebieden van Nederland. Het eiland telt zes dorpen in een weids landschap omsloten door Noordzee, Oosterschelde en Veerse meer.

In 2018 organiseert Stichting Kunstspoor Noord-Beveland voor de twintigste keer de kunstroute Kunstspoor.

Net als in voorgaande jaren nodigt het Kunstspoor kunstenaars van buiten het eiland uit als gastexposant.

Ter gelegenheid van het vierde lustrum willen we naast de gastexposanten andere kunstenaars de mogelijkheid bieden om enige tijd op Noord-Beveland te komen werken.

Als atelierruimte hebben we de beschikking over de gymzaal van de voormalige school in Kortgene. Deze ruimte is zowel doordeweeks als in het weekend te gebruiken.

De periode dat kunstenaars als Artists in Residence van deze gelegenheid gebruik kunnen maken is van begin april tot half augustus. De maximale werktijd in het atelier (gymzaal) is twee weken.

Omdat het een erg grote ruimte is zijn ook groepen welkom.

De gymzaal is uitsluitend een werkplek; voor verblijf zijn er genoeg mogelijkheden te vinden op het eiland. De kunstenaars van Kunstspoor zullen hun best doen om de gebruikers van het gastatelier het zo aangenaam mogelijk te maken.

GeĆÆnteresseerde kunstenaars kunnen zich aanmelden bij het secretariaat info@kunstspoor.nl met documentatie over hun werk en vermelding van website.

De laatste twee weekends van augustus vindt het Kunstspoor plaats op het hele eiland.

De kunstenaars die als Artists in Residence hebben gewerkt in Kortgene bieden we de mogelijkheid om enkele van hun werken, die naar aanleiding van hun verblijf gemaakt zijn, te exposeren tijdens Kunstspoor. Het atelier (gymzaal) wordt dan expositieruimt